Recy móda 1

Dostala som nápad, že si vymaľujem tričko. Už ma to dlhý čas lákalo, tak som to skúsila na tašku, ako ste už mohli vidieť v predchádzajúcom článku. Keď prišiel čas vyskúšať to  na tričko, zašla som do secondhandu a tam som si vybrala adepta na prvý pokus. Okrem prvého "pána na holenie" som vyhrabala mnoho skvelých kúskov, ktoré síce musím prerobiť, ale stáli mi za to. K jednému nápadu sa pripojil druhý, že vytvorím tu novú rubriku o recyklovaní starého oblečenia, resp. toho zo secondhandu.


Asi už nemusím opisovať secondhandy aké sú skvelé, veď to mnohý už asi viete. Hoci som si dala záväzok, že teraz tam pol roka nevkročím, pretože mi šatník praská vo švíkoch, no mám doma mnoho oblečenia, ktoré som si ešte neupravila podľa svojich predstáv. Tie vám budem postupne predstavovať a prerábať.

Takéto recyklovanie starého oblečenia, alebo to nazvime aj uskromnenie sa, sa dostáva veľmi do popredia. Nakupovanie všelijakých módnych značiek nie je pre mňa to pravé orechové a čoraz viac sa apeluje na hrozné pracovné podmienky vo fabrikách na výrobu oblečenia. Preto moje kroky vedú do obchodov z druhej ruky. Jednak sa mi páči tá všehochuť, vzrušenie pri hrabaní, zástava srdca, keď nájdete niečo perfektné a napokon nízka cena. Predsa najlepší pocit je to, keď si to upravíte podľa vlastných predstáv a to je výhra pre vašu originalitu.

Týmto chcem povzbudiť aj vás všetkých, a mnohé blogy sú dôkazom ako vám niektorým nechýba kreativita. Nebojte sa toho, niekedy treba pri prerábaní oblečenia začať aj s maličkosťou, akou je prešívanie gombičiek, alebo namaľovať jednoduché vzory.

Mne padlo do oka toto bodkované tričko veľmi príjemného padavého materiálu. Uvažovala som, že naň namaľujem jeleňa, alebo chrobáčika, ktorý by prekryl škvrny. Nakoniec to vyhrala líška, síce už ani neviem prečo. Maľovanie na tričko mi dalo zabrať. Sa mi zdá, že je to náročnejšie ako na papier. Nuž ako mi to vyšlo, posúďte sami. Dúfam, že som vás inšpirovala. :)







Komentáre

  1. jéééj, tak to sa ti podarilo :) sekáče priam zbožňujem aj vďaka tomu vzrušeniu :D mám dokonca zo sekáča čierny dlhý prechodný kabát, ktorý mi každý chváli, že aký je kvalitný a isto veľa stál...a pritom stál 2€ :D :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. som za recykláciu! a tento kúsok je fakt vydarený :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak ta liška je naprosto úúúúžasná!!! :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za tvoj komentár. Prajem pekný deň :)

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Návod: Pletené štucne

Návod na háčkovanú veľrybu Elvíru

Návod na háčkovaného ježka